Vi har två växthus. I det största huset som är 2550 kvm, odlar vi tomater, gurka, chili och paprikor. Vi har drygt 30 sorters tomater randiga, gula, bruna, rosa, gröna, blålila, tigerrandiga och givetvis röda. Många former och storlekar, vi försöker ha en rolig mix. Vi odlar minigurka isället för slanggurka då inte slanggurkan fungerar att odla tillsammans med tomaterna eftersom den vill ha ett annat klimat. Minigurkan är mer smakrik och krispigare i konsistensen än slanggurkan. Vi odlar chili och ett par olika sorters paprikor. I den mindre växthuset har vi 700 kvm odlingsbord där vi driver upp kruksallad och olika örter i krukor t.e.x basilika, timjan, persilja, dill, koriander m m. Där har vi växtbelysning så det gör att vi kan börja odla redan tidigt på året och även längre fram på hösten. På våren driver vi även upp olika plantor av tomat, gurka, chili, paprika, äggplanta,smultron och jordgubbsplantor som vi sen säljer i butiken.

Vår recirkulationsanläggning som renar vårt överskottsvattnet.

Under vintern 2017 har vi satt in tankar för att kunna ta vara på överskottsvattnet från odlingen och därigenom ta vara på växtnäring och vatten. Recirkuleringen består av tre tankar på 8 kubikmeter vardera. Till den första tanken kommer det orenade vattnet från odlingen, det pumpas vidare till nästa tank som till 60 % är fylld med pimpsten, vattnet pumpas runt i tanken som även har en bakteriekultur som skapats från vårt eget returvatten. När det renats pumpas det vidare till nästa tank. Därifrån pumpas det sedan vidare till en bassäng, där det blandas med vårt grundvatten och det tillförs näring efter behov. Vi analyserar näringsinnehållet i vattnet kontinuerligt för att det ska vara optimalt för plantorna. Sedan är det klart att vattnas ut igen till plantorna.

Varje vecka köper vi in nyttodjur, exempelvis olika sorters kvalster och steklar som äter upp skadedjuren. Även humlebon för pollinering köps in kontinuerligt under säsongen. Vi har 30 års erfaren av biologisk bekämpning.